3 Temmuz 2015 Cuma

Yabancı - Melissa Landers | Kitap Yorumu


Selam millet!! Nasılsınız? Ben idare ederim. Şimdi Yabancı'nın kitap yorumunu kim hazır? Hadi bakalım!!






Adı: Yabancı

Yazarı: Melissa Landers

Sayfa Sayısı: 424

Yayınevi: Go!

Goodreads Puanı: 4/5

Benim Puanım: 5/5

Seri: Dışlanmış #1



Tanıtım:



Uzaylılar insanlarla iki yıl önce bağlantı kurdu. Şimdi de dünyalı cara, onlardan birini evinde misafir etmeye hazırlanıyor. 

Gezegenler arası öğrenci değişim programı kapsamında evinde L'eihrli bir lise son sınıf öğrencisini ağırlamaya hazırlanan Cara, bu sayede hem hayallerindeki üniversiteye ücretsiz gidebilecek hem de o gizemli L'eihrliler hakkında gazetecilerin uğruna öleceği bilgiler edinecektir. L'eihrli öğrenci Aelyx'in, ayakları yerden kesen yakışıklılığı da cabası. Ama işler hiç de düşünüldüğü gibi yolunda gitmeyecektir, çünkü Aelyx'i okulda istemeyenler de vardır ve sayıları hiç de az değildir. Tehdit mektupları almaya başlayan Cara bir süre sonra Aelyx ile okula polis eşliğinde gitmek zorunda kalacaktır.

Okuldaki herkes tarafından dışlanan Cara'nın artık tek arkadaşı Aelyx'tir. Üstüne üstlük Cara ona sırılsıklam âşık olmuştur. Öte yandan Aelyx'in de ölümcül sonuçlar doğurabilecek sırları vardır. Büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olan Cara hem kendi hem sevdiği çocuğun hayatı hem de gezegeninin geleceği için bir ölüm kalım savaşı vermek zorundadır.




Yorum:

İlk olarak kitaba ön yargıyla başlamış olabilirim. Bir beklentim de yoktu zaten. Arkadaşlarım beğenmedim demişlerdi ve ben de bu yüzden ön yargıya kapıldım. İlk sayfaları sevmedim ama sonra olaylar gelişmeye başladı ve bir şey fark ettim. Ben yazarın yarattığı Dünya'yla ilgili yeni şeyler öğrendikçe kitabı daha çok seviyorum. 

Kitabın konusundan bahsetmek gerekirse 2 yıl önce uzaylılarla yani L'ehirlilerle insanlar bağlantı kuruyor. İnsanlar ve L'ehirliler arasında ittifak olabilmesi için değişim programıyla 3 L'ehili  Dünya'ya ve 3 Dünya'lı da L'ehire gidiyor. Üniversite'den burs alabilmek için Aelyx'in değişim programıyla gelmesine razı oluyor. Okulda Aelyx'i istemeyenler Cara'ya onu göndermesi için baskı yapıyor, tehdit ediyor. Cara yapmayınca da etrafında kimse kalmıyor. O sırada Aelyx büyük bir sır sakmakta oluyor. Olaylar karışıyor. 

Anlatamadım. Nasıl anlatmam gerektiğini bilmiyorum cidden. Kitabı sevdim. Kapağını da. Okumaya değerdi. Konusu farklıydı. Ama o sonu hiç sevmedim. Kötü bir son olduğundan değil. Beğenmedim yani. Diğer kitap olan İşgalci'de neler olacağını az çok tahmin ettiğim için alıp kendimi sinir etmek istemiyorum ama kafama eserse alabilirim. Onun dışında bu kitabı kesin okuyun. İşgalci'yi bilmem ama bu kitabı alın okuyun!! Zaten en sona ben kaldım. 

Her neyse yorumum bu kadar. Nasıl bulduğunuzu falan yorum atın lütfen!!! Diğer kitabı okuyanlar mesaj atsın veya yorum atsın konuşalım, tartışalım. Görüşmek üzere!! :))






2 yorum:

  1. Ben de yaklaşık 3 dk önce bitirdim :) Ben beğendim kitabı, yani ne bileyim böyle değişik konuları hiç okuyamaz olduk artık. Tamam haklısın sonu o kadar da etkileyici değildi ama o da nazarlık olsun daha ikinci kitap var değil mi? :D Tori'nin İspanyolca küfürleri ayrı bi güzellik katmıştı kitaba. Ben şimdi Until Midnight'ı okuyacağım, serinin 1.5'uncu kitabı ve amazonda ücretsiz. Daha ne olsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de alacağım bir sonra ki kitap alışverişimde :DD

      Sil