19 Haziran 2015 Cuma

Ölümcül Kaçış - James Dashner | Kitap Yorumu

Herkese merhaba!! Nasılsınız? Oruç tutuyorsanız orucunuz nasıl geçiyor? Ben son dakikalar hariç iyiyim. Gün boyunca rahat oluyorum ama sonra son 3 saat kala dayanamıyorum. Cidden olmuyor. 

Her neyse bugün çook sevdiğim bir kitabın yorumunu yazacağım. Instagram'da yorum girmiştim ama buraya yazamamıştım. O zamanlar blogum yoktu. Yani yazma gibi imkanım yoktu. Şimdi düşününce ne kadar zaman olmuş. O zamandan bu zamana cidden çok geçti. Artık daha profesyonelim. Yani idare ederim :D Hadi yoruma jfgd





Adı: Ölümcül Kaçış

Yazarı: James Dashner

Sayfa Sayısı: 408

Yayınevi: Pegasus Yayınları

Seri: Labirent Serisi

Goodreads Puanı: 4.02/5

Benim Puanım: 5/5 


Tanıtım: 


Thomas bir asansörde uyandığında hatırlayabildiği tek şey ismidir. Ailesini, evini veya oraya nasıl geldiğini anımsamamaktadır. Zihni bomboştur. Asansörün kapıları açıldığında Thomas kendini Kayran isimli, devasa taş duvarlarla çevrili geniş bir alanda ve burada yaşayan çocukların arasında bulur. Tıpkı Thomas gibi Kayranlılar da oraya neden ve nasıl geldiklerini bilmemektedir. Tek bildikleri çevrelerini saran labirente çıkan taş kapıların her sabah açılıp her akşam kapandığı ve her otuz günde bir aralarına yeni bir çocuk katıldığıdır. Kimse Kayran'da kalmak istemese de kurtulmak imkânsız görünmektedir. Yine de Thomas'ın içinde bir his, çıkış yolu bulabileceğini söylemektedir. Ama bunun için zihninin derinlerinde yatan sırları açığa çıkararak labirentin gizemini çözmesi gerekecektir.



"Açlık Oyunları gibi distopik hikâyeleri sevenler Thomas'la birlikte Kayran'da maceraya sürüklenecekler."

-School Library Journal-


"Dashner gizemli, kışkırtıcı, yaratıcı ve sürükleyici bir romanla karşımızda." 

-Barnes&Noble-


"Akıcı anlatımı, akla gelen sayısız soruyu adım adım cevaplaması ve bitmek bilmeyen gerilimiyle Dashner'ın sürükleyici macerası kaçınılmaz sona doğru ilerlerken sizi merak içinde bırakacak." 

-Publishers Weekly-


"Dashner hikâyeyi ustalıkla kaleme alarak inanılmazı gerçekçi kılmayı başarıyor. Elinizden bırakamayacak ve devamında neler olduğunu öğrenmek için sabırsızlanacaksınız." 

-Kirkus Reviews-


"Sayfalar boyunca bir tehlikeden diğerine sürüklenirken kitabı elinizden bırakamayacaksınız." 

-Kiss The Book-



Yorum:


Hatırla. Hayatta kal. Koş.


Kitap benim bir numaralı kitabım. Yani çok seviyorum. Nedenlerden biri de tabii ki Dylan O'Brien. Baştan beri benim blogumu takip ediyorsanız Teen Wolf'a olan aşkımuı biliyorsunuzdur. BU ARADA 30 HAZİRAN TEEN WOLF 5. SEZON BAŞLAYACAK!! ÇOK HEYECENLIYIM!!! Neyse devam edelim. Kitabın filmini öyle ayıla bayıla sevmiyorum. Teen Wolf sevebilirim ama etrafta ''Ayoll Stiles aşkom filmde oynamış!! Hemen izlemeliyim!!'' diyerek sinemaya koşmadım. İnternete düşünce izledim ve sevdim. Ancak gelin görün ki kitabı okuyunca o farklılıklar falan sinir bozucuydu.

Film kitaptan biraz değişik diyorlar ancak bence çok fazla değişiklik var. Eğer kitabın filmini yapacaksan benzer yapacaksın. Bu yani. Ama inatla değiştiriyorlar. Ve bir de şu var ya sinir oluyorum. Neymiş işte kitap filme hiç benzemiyormuş. Asıl film kitaba benzemiyor. Sanki ilk filmi yapılmış gibi''Kitap filme hiç benzemiyor yaa.'' falan diyenler acayip sinir bozucu.

Neyse konusndan bahsetmek gerekirse Thomas gözlerini bir kutunun içinde açıyor. Kutu yavaş yavaş yukarı çıkıyor. Hiçbir şey hatılamıyor. Sonra kutu duruyor ve kendini Kayran'da buluyor. Kayran koca bir Labirent'in içinde olan boş bir arazi gibi bir yer. Labirent'in kapıları sabah açılıp akşam hava kararırken kapanıyor. Labirent'te akşamları ortaya çıkan Izdırap verenler var. Kayrandakıların hepsi isminden başka hiçbir şey bilmiyor.

Thomas geldiğinden 1-2 gün sonra yeni biri geliyor. Ancak bu sefer ki bir kız. Ve kızın avucunun içinde bir not yazıyor. Sonları başlıyor. Ya Labirent'ten kaçacaklar ya da ölecekler. Hatırla. Hayatta kal. Koş. 

Kiaba 5/5 verdim çünkü puan kırmam için bir kusur yoktu ve sevmiştim bu yüzden bu puanı verdim. Umarım anlatabilmişimdir. Görüşmek üzere!! ^_^



2 yorum: