30 Mayıs 2015 Cumartesi

Supergirl | Dizi

Herkese merhaba! Nasılsınız? Ben çook iyiyim şahsen. Sınavlar bitti ve öyle rahatladım ki inanamazsınız :D Artık Teog da bitti kurtuldum ama yazın hep ''Hangi liseye gideceğim ben?'' diye etrafta gezeceğim için pek bir tatile benzemeyecek ama napalım artık. Bu arada Mekanik Melek'e başladım. Daha Tessa Will yardımıyla Kara Kardeşler'den kurtuldu ve  Enstüti'ye geldi. Çok yavaş ilerliyor gibi, bilemiyorum. Ya da ben Teog olduğu için kitap okuyamadım ve yeni başlamışken bu kadar kalın bir kitap bana fazla geldi. Her neyse işte okuyorum. 1 haftaya biter kitap. Ya sayfa 140'dayım ve tek olan Kara Kardeşler'den kaçması ve Enstitü'ye gelmesi. Her neyse şimdi bu günkü yazım olarak bir diziyi tanıtacağım. 



Dizinin ismi Supergirl. Smallville var belki biliyorsunuzdur bu diziyi. Şahsen ben bilmiyordum. Yeni öğrendim. Başlamayı düşündüm ancak 1. Bölümdeki kalite o kadar kötüydü ki izleyemedim. Tabii doğal olarak o zamanlar (2001 gibi) lensler falan o kadar net değildi. Her neyse izleyemedim ve zaten sıkıcı buldum. 

Zaten bu sıralar nedense süper kahramanlarla ilgili diziler veya filmler izliyorum. The Flash ve Arrow izliyorum. Diğerlerinin dizisi bildiğim kadarıyla yok. 

Bu dizinin konusunu da merak etmişsinizdir. Biraz anlatmaya çalışacağım ve başaramayacağım ama olsun :D 

Şimdi aslında kız ve Superman kuzen. Kryton (Kripton) gezegeninden geldiler. Kryton gezegeninden gelme sebepleri ise gezegenin yok olacak olması. Aslında Kryton gezegeninde kuzeninin adı Kara-El ve kızın ise Kara Zor-El. Her neyse gezegenin yok olacak olması Superman'inin güvenliği ve himayesi için bebekken bir mekik ile Dünya gezegenine gönderiyorlar. Kızı da kuzenini koruması için gönderiyorlar ancak kız bebek değil tabii ki. 13 yaşlarında gibi. Bu arada kızın Dünya'daki ismi Linda Lee. Her neyse kız mekike binip yola çıkarken Kryton yok oluyor ve yok olmasıyla ortaya çıkan şok dalgası onu Hayalet Bölgesi'ne gönderiyor. Bu Hayalet Bölgesi'nde zaman yok ve yaklaşık olarak 12 yıl sonra Dünya'ya bir şekilde geliyor. Ama kız hala 13 yaşında ve kuzeni ise büyümüş, Superman olmuş oluyor. Onu korumasına gerek kalmıyor. Kuzeni kızı eskiden güçlerini araştırmak gibi şeyler yapan iki bilim insanına veriyor. Kuzeninin yardıma gerek olmadığı için güçlerini kullanmıyor. Güçlerini Superman gibi Güneş sayesinde kazanıyor. Uçabilme, güçlü olma gibi şeyler. Oda normal olmayı seçiyor. Uyum sağlamayı.

Bir gün üvey kardeşi olan Alex'in uçağının yere düşmekte olduunu öğreniyor ve harekete geçiyor. Daha önce hiç uçamayan Linda o gün uçuyor ve uçağı durdurarak Alex ve içindekileri kurtarıyor. Ve sonrasında ise insanlara yardım etmeye karar veriyor ve Supergirl olarak yoluna devam ediyor.

Umarım anlatabilmişimdir. Cidden sizde benim gibi süper kahramanları seviyorsanız yani onlarla ilgili dizi veya fimleri seviyorsanız kesinlikle izlemelisiniz. İlk bölümden bayıldım dizi ^.^




Bu arada Kitap Melezleri Blog Turu'muz bu ay başlayacak. 1. Tur kitabımızı yarın gibi Instagram'da paylaşacağız ve tahminen 8-14 Haziran arası turumuz olacak. Aksilikler veya okulun kapanması gibi şeylerden dolayı geciktirebiliriz. Görüşmek üzere! ^.^ 





1 yorum: